Anasayfa Duvarmatik Duvarmatik Özellikleri


Duvarmatik Özellikleri | Duvarmatik

DUVARMATİK Ekonomiktir;

Duvarmatik ürünleri seri üretilmeleri neticesinde zaten oldukça düşük maliyetlidir.

Diğer taraftan, maliyetler hesaplanırken sadece malzeme maliyetlerinin dikkate alınması yanıltıcı sonuçlar vermektedir.  Uygulama hızı,  işçilik maliyetleri, projede hafif duvar hedefleyerek karkas beton yapı maliyeti, şantiyenin erken bitmesi, inşaatın erken teslimi, son derece etkin ses ve ısı izolasyonlu duvarlara sahip olmanın projeye kattığı değer, son derece sorunsuz bir yüzey eldesi  ile kaplamalardaki müthiş görselliğe sahip olmanın bedelleri  de hesaplandığın da, duvarmatik açık ara maliyetleri düşürmektedir.

Duvarmatik, diğer duvarlara göre ses ve ısı izolasyon kabiliyeti çok daha iyi olduğundan, daha ince  kullanılarak yer ekonomisi sağlamaktadır.

DUVARMATİK Depremde İnsan Hayatını Korur;

Diğer duvarların (tuğla, gaz beton, briket  türü duvarlar) m² ağırlıkları, kullanıldıkları malzeme ve uygulandıkları mahale göre değişmekle birlikte  100-200 kg aralığında olmaktadır. Ve bu duvarların deprem karşısında davranışları, ya yığın biçiminde yıkılma ya da insanlara zarar verecek ölçeklerde parçalar şeklinde koparak düşme şeklinde olmaktadır.  Her iki durumda da, insan hayatı için tehlike oluşturmaktadır.

Duvarmatik ürünleri ile oluşturulan duvarlarda, yığılarak yıkılma ya da parça kopması söz konusu olmamaktadır.

Ayrıca, yapının tamamen yıkılması durumunda ise, bütüncül yapıları ile kısmen kırılsa dahi, insanlar için yaşam mahalleri teşkil edebilmektedir.

DUVARMATİK Hafiftir;

Diğer duvarların (tuğla, gaz beton, briket  türü duvarlar) mt² ağırlıkları, kullanıldıkları malzeme ve uygulandıkları mahale göre değişmekle birlikte  100-200 kg aralığında olmaktadır.

Duvarmatik ürünleri ile oluşturulan duvarların mt² ağırlıkları ise, 25-45 kg aralığındadır. Böylece binanın yükü (bina büyüklüğüne ve kat sayısına göre değişiklik gösterecektir) azalmakta ve %15 (ortalama değer) gibi bir oranda beton karkas maliyeti düşmektedir.

Duvarmatik®, benzersiz tasarımı ve son derece etkin SES ve ISI YALITIM  kabiliyetleri ile yarının kalitesini bugünden sunmanın gururunu yaşamaktadır.

Duvarmatik®, iki yıllık Ar-Ge çalışması sonucun da geliştirdiği Alçı Levha Panel Duvar ve ses yalıtım levhalarını dünya inşaat sektörüne kazandırmış, sektörün önünü açmıştır.

Duvarmatik®,  yapı iç duvarları konusunu dünya çapında inceleyerek ve tüketici beklentilerini tam olarak karşılayabilen bir duvar hayal ederek işe başlamıştır. Sınıfının en iyi ses ve ısı yalıtım kabiliyetine sahip, seri üretilen, çok hızlı montaj edilebilen, yapının yükünü hafifleten, deprem sırasında yüksek kabiliyet gösterebilen yapı iç duvarları tasarlamıştır. Dünya da bir ilk olmak üzere, bu üstün niteliklerin tamamını bünyesinde barındıran tasarımımız, Türk Patent Enstitüsü tarafından  BULUŞ kategorisinde belgelendirilmiştir.

Duvarmatik® ürünlerinden önce var olan ve halen kullanılmakta olan duvar bilgilerimize baktığımızda,  tuğla, bims veya gaz beton gibi yapı elemanlarının, üst üste ve yan yana konularak ve her biri için yapıştırma malzemesi ve işçiliğin ayrı ayrı uygulanması ile oluşturulduğunu görmekteyiz.  Öncelikli olarak, duvarların kullanıma hazır hale gelme maliyeti, yani kendi maliyeti yüksek olmaktadır. Diğer taraftan,  bu tür duvarların ağırlıkları fazla olduğundan, binaların iskeletine de daha fazla ağırlık binmesine neden olmakta ve binanın ana kolon ve kiriş maliyetlerini de üst seviyelere taşımaktadır.

Duvarmatik® ürünlerinin sahip olduğu eşsiz avantajlar, ülkemizin seçkin üniversiteleri tarafından yapılan testler sonucu kalite sertifikaları ile tescillenmiştir. ISO ve CE kalite belgeli Duvarmatik® , Dünya inşaat sektörüne sağladığı son derece seri uygulama kolaylığı ile, sektöre yepyeni bir ufuk kazandırmaktadır.

Mevcut diğer duvar uygulamalarının hiçbirinin (özel bir kaplama yapılmaz ise) standart kabiliyetleri, hem ses hem de ısı izolasyonu sağlayamamaktadır.

Duvarmatik ürünleri, ses izolasyonunun özellikle istendiği yerlerde (hastaneler, konferans salonları, toplantı odaları, derslikler, laboratuarlar, düğün salonları, sinemalar, barlar, kefeler, otel odaları, iş yerleri vb.) eşsiz kabiliyetleri ile son derece ideal ürünlerdir.

Duvarmatik, istenmeyen seslerin (gürültü), insan sağlığına olumsuz etkilerini ortadan kaldırması ile insanlığın yaşam konforunu da üst seviyelere taşımaktadır.

Diğer duvar uygulamalarında, ses ya da ısı kabiliyetli olarak uygulanır ve diğer kabiliyet (ses ya da ısı izolasyonu) sonradan farklı bir konstrüksiyon ile mevcut duvara tatbik edilir. Bu durumda ise, işçilik maliyeti ve uygulama süresi artar.

Ses ve ısı izolasyon kabiliyetli olması için, günümüzde alçı paneller arasına taş yünü konulması ve metal profiller ile karkas iskeleti oluşturulan bölme duvarlarda karşılaşılan en belirgin olumsuzluk, bu tür duvarların esnekliğinin yüksek oluşu nedeni ile özellikle birleşim yerlerinde oluşan çatlaklardır. Duvarmatik ürünleri ile oluşturulan duvarlarda bu sıkıntı ortadan kalkmaktadır.

Yine bu tarz yöntemle oluşturulan duvarlardaki olumsuzluklardan bir diğeri de, bu duvarların darbe türündeki seslerde (titreşim ve tını) izolasyonunun zayıf olmasıdır. Duvarmatik ürünleri ile oluşturulan duvarlarda (tam dolgulu yapıları ile) bu olumsuzluk bertaraf edilmiştir.

 

 

TAŞYÜNÜ DOLGULU DUVAR: Isı yalıtım kabiliyeti için dolgu malzemesi olarak TAŞYÜNÜ kullanılan, mukavemet katmanı ve dış katman olarak tasarlanmış 4 kat alçı levhaların arasında iki katman halinde özel ses yalıtım malzemesi barındıran montaja hazır iç cephe duvarıdır. Mevcut ses yalıtım katmanlarına, TAŞYÜNÜ'nün ses yalıtım kaabiliyeti de eklendiğinde, TAŞYÜNÜ DOLGULU DUVAR, ses yalıtımını en üst seviyelerde gerçekleştirmektedir. TAŞYÜNÜ içerisindeki boşluklar, özel olarak tasarlanmış olup, elektrik tesisat altyapısını oluşturmanın yanında, duvarın ses yalıtım kaabiliyetini de daha yukarılara taşımaktadır.

Yanmazlık özelliği, hafifliği, son derece hızlı montaj edilebilmesi, ses ve ısı yalıtımını aynı anda sağlayabilmesi ve esnemeyen yapısı (montaj sonrasında tüm duvar satıhı bir bütün haline gelmektedir) ile yapılarda yoğun olarak tercih edilmektedir. Her bir panelin, hem zemine hem de tavana özel metal bağlantı elemanları vasıtası ile sabitlenmesi, TAŞYÜNÜ DOLGULU DUVAR'ı son derece mukavim hale getirmektedir. Çift katmanlı alçı levhalar, yük taşıma konusunda , bilinen ve halen kullanımda olan tüm diğer iç bölme duvarları kadar (hatta daha yüksek) yük taşıyabilmektedirler. Dış katman alçı levhanın yerine betopan kullanılarak, ıslak hacimler için de farklı çözümlere ulaşılmaktadır.